U modernizaciju srpskih železnica biće uloženo oko pet milijardi evra!

- Cilj Železnica Srbije jeste da vozovi na našim prugama idu brzinom od 160 kilometara na sat - naveo je direktor tog preduzeća Dragoljub Simonović

  • 3

Železnice Srbije najavljuju da će samo ove i sledeće godine u modernizaciju infrastrukture i voznih sredstava investiraće oko 1,4 milijarde evra.

- U narednih nekoliko godina biće investirano između četiri i pet milijardi evra, rekao je direktor Železnica Dragoljub Simonović u razgovoru sa predstavnicima ambasade i privrednom delegacijom iz Slovačke, koji su zainteresovani za učešće u tim projektima.

- Sve kompanije iz nama prijateljske Slovačke moći će pod ravnopravnim uslovima da učestvuju na tenderima srpskih železnica za poslove u našoj zemlji. Posao će uvek dobiti najbolje kompanije, na samo po ceni, već i po kvalitetu i rokovima izvođenja radova. Naš cilj je da sve kompanije na poslovima i projektima srpskih železnica ravnopravno učestvuju u tržišnoj utakmici - istakao je Simonović.

U narednim godinama na srpskim prugama biće, kako je rekao, mnogo posla za sve, ali će posao dobijati samo najbolji i to po realnim cenama.

- Samo takvim pristupom možemo da u narednih pet do sedam godina ostvarimo naš cilj, a to je da vozovi kroz Srbiju saobraćaju brzinom od 160 kilometara na sat - naglasio je Simonović.

Slovački privrednici, koji su podržali ovakav stav Železnica Srbije, istakli su veliku zainteresovanost da se uključe u poslove modernizacije srpskih železnica i sa srpskim firmama zajednički angažuju na tim projektima.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    24. maj 2013 | 21:32

    Ko se vozi vozom. Ulozite u puteve,vrtice,bolnice. Sve ulazete u nekakve gluposti. Ili ulozite u mornaricu to bi vam bio pun pogotak kakvi ste vi

  • стрептомицин

    25. maj 2013 | 00:36

    Хахаха ма наравно. Не знате шта ћете са силном ловом? А што само 160 км/ч? У Француској саобраћају брзином од преко 300 км/ч...

  • Nevena

    24. maj 2013 | 22:04

    Kakva prosvećena faca? A? Haha..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA