Turisti na biciklima zainteresovani za Srbiju!

Direktorka Turističke organizacije Srbije kaže da našoj zemlji nedostaju posebne biciklističke rute na obali Dunava

  • 2

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Gordana Plamenac, izjavila je danas da postoji velika turistička zainteresovanost za Srbiju, i da je prošle godine zabeležen rast dolazaka stranaca od 6 odsto i rast noćenja od 9 odsto!

- To su uglavnom strani turisti koji dolaze na festivale, kongrese, poslovno, ali ima i onih koji dolaze biciklima sa gornjeg Dunava. Naš automatski brojač u Gornjem Milanovcu je zabeležio više od 10.000 biciklista, tako da je to odličan potencijal - kaže ona, ali napominje da Srbiji nedostaju posebne biciklističke rute na obali Dunava, poput one na deonici Pasau-Beč, gde je i lokalno stanovništvo uljučeno u pružanje usluga.

Plamenac je rekla novinarima da je "Dunav i sve ono što on predstavlja, najznačajniji potencijal Srbije i njen sastavni deo turističke ponude".

- Nacionalni park Ðerdap, Fruška Gora, kulturno istorijska nasleđa, ukrštanje evropskih koridora - koridora sedam i biciklistčkog koridora šest - sve su to turistički potencijali Srbije, ali ono što nam nedostaje je infrastruktura - ocenila je ona.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    28. maj 2013 | 01:34

    Biciklizam je u Evropi vrlo razvijen. Gradovi su povezani kvalitetnim stazama. U Srbiji je pravi rizik voziti se iz jednog grada u drugi. Bukvalno vam je glava u torbi. Vozaci trube,kucici vas ganjaju celim putem. I to je ovde tako,oduvek je bilo i bice jos mnogo dugo. A ljudi zeljni rekreacije i sporta nas zaobilaze. A ostavili bi i neku paru.

  • Lud Zbujen

    27. maj 2013 | 12:54

    Kad nam je gorivo skupo ko djavo logicno da ce bajsem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA