• 14

Srušena čarda "Na kraj sveta" (FOTO) (VIDEO)

Iako je starešina manastira Kovilj obećao da će kafana biti samo renovirana, objekat je srušen, a bivši zakupac je za ovo saznao iz medija

  • 14

Legendarna čarda "Na kraj sveta" srušena je prethodnog vikenda, iako je starešina manastira Kovilj vladika Porfirije obećao da će ovaj objekat biti samo renoviran.

Foto: Facebook/Branka Čulić

Foto: Facebook/Branka Čulić

Kako javlja Radio 021, na telefone manastira se jutros niko nije javljao, a bivši zakupac Đorđe Varenika je za sudbinu čarde, koju je njegova porodica generacijama držala, saznao od novinara.

Prema njegovim rečima, bilo je nagoveštaja da bi nadležni iz manastira mogli da sruše legendarnu kafanu, ali je verovao da će ispoštovati reč i samo modernizovati objekat.

- Pretpostavljao sam da je to moguće, jer su oni premeravali unutrašnji prostor, proračunavali. Šta da vam kažem, osim da onakve čarde više nema, osim na fotografijama i u sećanjima gostiju - kaže Varenika za 021.

Varenika je ključ u bravu legendarne čarde, koju je njegova porodica držala duže od 35 godina, stavio u subotu, 4. maja, nakon što ga je je rukovodstvo manastira obavestilo da će pravoslavni Uskrs biti poslednji radni dan čarde.

(Telegraf.rs / Izvor: rtv.rs, Radio 021)

Komentari

  • Branka

    Toliko...da verujemo starešinama manastira i crkvi. Pa se posle čudimo zašto se narod otuđio od crkve i pravoslavlja

  • Adam Lauks

    Ko je daje ... prokleto mu bilo svega cega se dotakne.

  • Gost

    DZUKELE !!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima