Potkozarsko selo trese zlatna groznica

Meštani sela koje se nalazi uz samu granicu s Hrvatskom pronašli su sedam grumenova koji su na sebi imali čestice zlata ukupne težine oko 50 grama

  • 1

Gotovo napušteno selo Strigovo u Kozarskoj Dubici, na severu Bosne i Hercegovine, poslednjih dana opsedaju brojni znatiželjnici nakon što su otkrivene čestice zlata u nekoliko grumenova u mesnom potoku, pišu "Nezavisne novine".

Meštani sela koje se nalazi uz samu granicu s Hrvatskom pronašli su sedam grumenova koji su na sebi imali čestice zlata ukupne težine oko 50 grama.

Nakon ovog otkrića, to pomalo zamrlo potkozarsko selo trese "zlatna groznica", opsedaju ga ljudi sa svih strana danju i noću, zuje detektori za metal i traga se po potoku kada nivo vode opada.

Kako su meštani posvedočili banjalučkom dnevniku, svaki kamen koji su pronašli na sebi je imao u proseku oko sedam grama zlata, a sve je počelo kada je jedan od njih, Branko Tadić, u potoku koji protiče pored njegove kuće pronašao kamen koji je "neobično svetlucao" i za koji je analizom utvrđeno da na sebi ima zlata.

Meštani i brojni drugi znatiželjnici intenzivno nastavljaju da tragaju za zlatom, a Tadić je poručio da će kupiti rudarski detektor kako bi se olakšala potraga dragocenim metalom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    27. maj 2013 | 20:02

    Neverujem pa torbica iz drzavnog posla je krenuo u dubicu da kopa zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA