15 milijardi evra iz zdravstva završilo u privatnim džepovima!

- U proteklih deset godina nijedna institucija, nijedno javno preduzeće nije bilo kontrolisano da li troši novac na adekvatan način - izjavio državni sekretar Ministarstva zdravlja Miloš Jeftović

  • 9

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Miloš Jeftović izjavio je danas u Pirotu da je uvođenje centralizacije javnih nabavki neophodno kako bi se stalo na put zloupotrebama i da je zbog nepostojanje tog sistema u proteklih deceniju nijedno javno preduzeće nije adekvatno kontrolisano kako troši novac.

- U proteklih deset godina nijedna institucija, nijedno javno preduzeće nije bilo kontrolisano da li troši novac na adekvatan način. Podaci Evropske unije i Svetske banke samo za zdravstveni sistem govore da je 15 milijarde evra samo kroz zdravstveni sistem prohujalo u nečije privatne džepove. Neodgovorni ljudi u zdravstvenom, ali i svim drugim sistemima su na neki način te pare prokockali - rekao je Jeftović.

Navodeći kao primer Vojvodinu, on je kazao da je pokrajinski fond zdravstvenog osiguranja na godišnjem nivou dobijao između 130 i 150 miliona evra a da se ne zna "gde su te pare potrošene i za šta".

- U pirotskoj bolnici nemate elementarne uslove za sprovođenje nekih oblika zdravstvenih usluga. S druge strane, na severu zemlje imate dijagnostiku gde na jedan aparat imate tri pacijenta godišnje. S kojim pravom su ta sredstva tako nenamenski trošena? S kojim pravom ako se zna da jedan bolnički krevet za porođajnu salu košta 4.700 evra, a neko ga je plaćao 27.100 evra. To je samo jedan primer neodgovornevladavine DS-a i njihovih saučesnika u proteklih 13 godina - kazao je sekretar Jeftović na konferenciji za novinare.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    27. maj 2013 | 16:00

    Vicite i sad GOTOV JE GOTOV JE GOTOV JE.... sad ne kukajte tražili ste ih i dalje vladaju

  • branislav

    27. maj 2013 | 15:59

    Gde ce im 'dusa' kad kradu od bolesnih?

  • Ivan

    27. maj 2013 | 19:28

    Nemoj molim te a sps-ovci devedesetih kao ništa u zdravlju nisu pokrali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA