Potvrđena oslobađajuća presuda Marini Andrejić

Tom odlukom je najviši sud potvrdio oslobađajuću presudu koju je Andrejićevoj prošlog leta izrekao Apelacioni sud u Beogradu, nakon održanog glavnog pretresa.

  • 3

Vrhovni kasacioni sud (VKS) odbio je kao neosnovan zahtev Republičkog javnog tužilaštva za zaštitu zakonitosti povodom pravosnažne presude kojom je Marina Andrejić (43) iz Majilovca prošlog leta oslobođena optužbi za ubistvo sina Ðorda (13) u julu 2010. godine, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Tom odlukom je najviši sud potvrdio oslobađajuću presudu koju je Andrejićevoj prošlog leta izrekao Apelacioni sud u Beogradu, nakon održanog glavnog pretresa.

Javno tužilaštvo je zahtevom za zaštitu zakonitosti, koji je vanredni pravni lek, pobijao presudu Apelacionog suda, tvrdeći da je doneta uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka.

Andrejićeva je prethodno u dva navrata u Višem sudu u Požarevcu bila osuđivana na 20 godina zatvora.

U obrazloženju presude VKS se, između ostalog, navodi da nema nikakve sumnje da je Apelacioni sud na pretresu izveo apsolutno sve dokaze koji su u toku postupka prikupljeni, da ih je sve cenio, te da je u razlozima presude jasno izneo zbog čega smatra da postoji sumnja u istinitost priznanja Andrejićeve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Djordjevic

    27. maj 2013 | 16:19

    Da nije drekavac,Marina?Da ga nije drekavac ubio? ...

  • zullu

    27. maj 2013 | 20:54

    Ko štiti ovu ženu?Pa nema sumnje da ga je ona ubila...Jedino ako postoje duhovi...Ali kakvo nam je sudstvo,budi Bog s nama i pomagaj...

  • Desko

    27. maj 2013 | 16:57

    ZASTITA ŽENA..... Ja da zgazim mačku na putu 5god robije a ova ubila sina i ništa ide kući da izvrši jos neko delo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA