TRAGEDIJA KOJA JE TOPOLU ZAVILA U CRNO: Poginuli mladić, njegova majka i devojka

U saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori poginule su tri osobe iz Topole - Marko Ignjatović (25), njegova majka Nada Kakašić (44) i Markova devojka Neda Popović (26). Topola, onemela od tuge, sprema tri sahrane, a na ulicama ove varoši priča se samo o tragediji i ljubavi

  • 2

Zbog troje sugrađana, koji su u nedelju poginuli u sudaru na izlazu iz tunela na putu Žabljak - Šavnik, varoš Topola kraj Kragujevca juče je onemela od šoka. Stradali su Marko Ignjatović (25), njegova majka Nada Kakašić (44) i Markova devojka Neda Popović (26), svi iz Topole.

Sa njima su u "fijatu“ bili i supružnici Zoran (54) i Biljana Jovović (51), koja je rođena sestra Nade Kakašić. Zoran i Biljana, Novosađani, zbog povreda su zadržani na lečenju u pljevaljskoj bolnici.

Ni smrt nije mogla takvu ljubav da razdvoji” stoji u poslednjem pozdravu preminulim Marku i Nedi na Fejsbuku. Oni su se voleli, planirali zajednički život, radili zajedno i zajedno poginuli.

Marko, njegova majka Nada i devojka Neda, kobne su noći stradali vraćajući se iz Dubrovnika. Tamo su bili sa Nadinom sestrom i zetom, da porodično obiđu starijeg Nadinog sina, Vladu, koji radi na brodu, kruzeru. U povratku sa porodičnog okupljanja Vlada je izgubio najdraže, majku i brata.

Topola, danas onemela sprema tri sahrane, a na ulicama ove varoši priča se samo o tragediji i ljubavi.

- Marko i Neda radili su zajedno u kafiću “M” u centru Topole. Zajedno su uzeli u subotu dva slobodna dana da bi otišli u Dubrovnik kod Markovog brata Vlade na brod. Toliko su pričali o planiranom doručku na brodu, obilasku kruzera i Dubrovika. Njih dvoje su se jako voleli, planirali su zajednički život, štedeli svaki dinar. Neda je prošle jeseni upisala višu školu, radila i studirala. Prosto mi je neverovatno da tu energiju i njihove osmehe nikada više neću videti - kaže Nedina drugarica brzo se udaljavajući od poznatog lokala.

Milan Vuković, vlasnik kafića, samo odmahuje rukom. Oboje su bili dobra i vredna deca, kaže Vuković.

- Toliko im je bilo stalo da odu, nisam mogao da ih odbijem. Kamo sreće da im ne dadoh te slobodne dane - kaže vlasnik kafića.

U kući Marka Ignjatovića i njegove majke Nade Kakašić u Ljubeselu kraj Topole nema nikoga. Vlada još nije stigao kući sa broda. Nada je bila lekar, nekada direktorka Doma zdravlja u Topoli.

U domu Nede Popović, u stanu u centru varoši vlada muk. Nedini roditelji i mlađa braća blizanci su neutešni. Bol je prejaka da bi o njoj pričali. Tišinu je parao samo zvuk Hitne pomoći koja je morala da interveniše.

Juče još nije bilo poznato kada će i gde mladi par i dr Nada Kakašić biti sahranjeni.

U sudaru, koji je i stanovnike Crne Gore ostavio zanemele, teško je povređen Milenko Ćosović (31) iz Žabljaka, vozač "pasata“. On se bori za život u Kliničkom centru u Podgorici.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA