DAČIĆ: Nema zamrzavanja plata i penzija!

Premijer Srbije je izjavio da će rast plata i penzija zavisiti od nivoa ekonomskih aktivnosti, a da cilj vlade nije da teret krize prebaci na najsiromašniji deo stanovništva

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da nije dogovoreno ni smanjivanje ni zamrzavanje plata.

- O tome ćemo razgovarati. Nije dogovoreno nikakvo smanjivanje ili zamrzavanje plata i toga neće biti, jer to nije program ove Vlade Srbije - izjavio je Dačić dodajući da će rast plata i penzija zavisiti od nivoa ekonomskih aktivnosti, a da cilj vlade nije da teret krize prebaci na najsiromašniji deo stanovništva.

On je rekao da se moraju preduzeti mere, a da jedna od njih mora da bude štednja i ponovio da se bez ekonomskog razvoja i investicija ne može napraviti korak napred.

- O tome ćemo razgovarati u narednih nekoliko nedelja. Treba pripremiti strategiju i konkretne mere i videte kad i kako bi se išlo u rebalans budžeta - rekao je Dačić i naglasio da narod očekuje da se živi bolje, a ne lošije.

Premijer Srbije je najavio i da će se o programu mera koje treba preduzeti u narednom periodu u narednim danima obaviti političke konsultacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drzavni sluzbenik

    28. maj 2013 | 14:00

    Nema zamrzavanja, ali smo zato mi koji nemamo politicku zaledjinu ostali bez posla u drzavnoj sluzbi. Hvala ti drzavo, na sledecim izborima necu napraviti gresku.

  • TRex

    28. maj 2013 | 14:21

    Potpuno je nenormalno da 'javni sektor' više zaradjuje od 'privatnog sektora' koji ga izdržava, pa zato treba zamrznuti njihove plate i 2/3 najvećih penzija.

  • Lea

    28. maj 2013 | 14:18

    Niste jedini ako vam je za utehu ali svaka greska se placa i ne ponavlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA