Uhapšen zbog likvidacije dvoje Srba posle "Oluje"

Božo Bačelić, osumnjičen da je 1995. godine ubio srpski bračni par u selu Prkuljan, pored Šibenika, uhapšen je u Nemačkoj. Za njim je od 2007. godine raspisana međunarodna poternica

  • 0

Božo Bačelić, iz Grebaštice kod Šibenika, uhapšen je pod sumnjom da je likvidirao srpski bračni par u selu Prkuljan kod Šibenika, posle operacije "Oluja" 1995. godine. Za Bačelićem je 2007. godine, nakon što je pobegao iz Hrvatske, raspisana međunarodna poternica, a uhapsila ga je nemačka policija.

Načelnik Policijske uprave Šibenik Ivica Kostanić je potvrdio medijima da je 42-godišnji Bačelić uhapšen 9. februara.

Bačelić se sumnjiči da je počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, odnosno da je 11. avgusta 1995. kao pripadnik vojske Hrvatske, zajedno s trojicom vojnika koji su služili vojni rok - Antom Mamićem, Lukom Vuko i Juricom Ravlićem, ubio srpski bračni par Milicu i Nikolu Damjanića.

Osumnjičenoj četvorki sudilo se u županijskom sudu u Šibeniku, ali su zbog nedostatka dokaza pušteni. Na ovu odluku se žalilo državno tužilaštvo, a Vrhovni sud je predmet vratio na ponovno suđenje. Mamić, Ravlić i Vuko ponovo su dovedeni u pritvor, ali ne i Bačelić. On je u međuvremenu pobegao iz Hrvatske, pa je Županijski sud u Šibeniku izdao nalog za međunarodnu poternicu 2007. godine.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA