Uhapšen islamski fanatik koji je napao francuskog vojnika!

Policija je jutros uhapsila 22-godišnjeg osumnjičenog u predgrađu Pariza koga je identifikovala uz pomoć otisaka prstiju. Bezbednosna kamera snimila je osumnjičenog kako se moli nekoliko minuta pre napada

  • 2

Prikupljeni dokazi ukazuju na to da je muslimanski preobraćenik, osumnjičen da je nožem napao francuskog vojnika, postupao je u skladu sa verskim ubeđenjima, izjavio je državni tužilac nakon što je osumnjičeni jutros uhapšen.

Tužilac Fransoa Molen je rekao da je bezbednosna kamera snimila osumnjičenog kako se moli nekoliko minuta pre napada.

- To nas je navelo na zaključak da je postupao na osnovu svoje verske ideologije. Jasno je da je imao nameru da ubije - kazao je Molen.

Policija je jutros uhapsila 22-godišnjeg osumnjičenog u predgrađu Pariza koga je identifikovala uz pomoć otisaka prstiju.

Francuska policija pretpostavlja da je napadač inspirisan brutalnim ubistvom britanskog vojnika u Londonu prošle nedelje.

Tužilac je kazao da je osumnjičeni priznao napad, da se zove Aleksandar i puni 22 godine u četvrtak. On je prešao u islam i poznat je policiji od 2007. godine kada je izvršena provera njegovog identiteta zbog toga što se molio na ulici, prenele su agencije.

- Osumnjičeni za napad na vojnika u subotu uveče u poslovnom delu Pariza La Defansu uhapšen je jutros - izjavio je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals.

Napad na vojnika, koji je preživeo, dogodio se ubrzo posle nedavnog ubistva britanskog vojnika u Londonu. Sedrik Kordje je uboden nožem u vrat dok je patrolirao ulicama sa još dvojicom kolega.

Korđe je u ponedeljak izašao iz vojne bolnice i vratio se u svoju jedinicu, rekli su vojni zvaničnici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA