Jevrejski naseljenici iz osvete palili palestinske automobile (FOTO)

U palestinskom selu Zubeidat ostavljena je poruka: "Pozdravi od Eviatara, bog će osvetiti njegovu krv". To je aluzija na Eviatara Borovskog, koga je nožem ubio jedan Palestinac na Zapadnoj obali 30. aprila

  • 0

Četrnaest palestinskih vozila oštećeno je danas na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, u napadima za koje se sumnjiče militantni jevrejski naseljenici i da su se očito svetili za ubistvo jednog od njih pre mesec dana.

Niko nije uhapšen neposredno posle tih incidenata.

U palestinskom selu Zubeidat ostavljena je poruka: "Pozdravi od Eviatara, bog će osvetiti njegovu krv". To je aluzija na Eviatara Borovskog, koga je nožem ubio jedan Palestinac na Zapadnoj obali 30. aprila.

Izraelska policija je precizirala da je sedam vozila paljeno i oštećeno u tom i susednom selu, a još sedam u istočnom Jerusalimu.

Meta napada militatnih jevrejskih naseljenika obično su džamije i palestinski domovi, ali i crkve i manastiri, pa čak i izraelske vojne baze, podseća Rojters.

U više od 100 jevrejskih naselja na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu živi skoro pola miliona jevrejskih naseljenika među 2,5 miliona Palestinaca.

Izrael je osvojio te teritorije u šestodnevnom ratu 1967. godine , kada je osvojen i pojas Gaze. Palestinci nameravaju da na tim teritorijama osnuju svoju državu. Ta zemlja je povukla vojsku i evakuisala jevrejske naseljenike iz pojasa Gaze 2005. godine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA