Indonežanski policajac šiban štapom zbog kockanja!

Sud u Aćeu, jedinoj indonežanskoj provinciji koja primenjuje striktno šerijatski zakon, proglasio ga je krivim za uzimanje opklada u jednoj kockarskoj igri

  • 0
Javno bičevanje u Iranu Foto: Tanjug/AP

Jedan indonežanski policajac kažnjen je javno, sa šest udaraca štapom, zbog kockanja, saopštili su danas zvaničnici, što je prvi slučaj ovakvog kažnjavanja pripadnika snaga reda.

Oko 500 ljudi posmatralo je javno kažnjavanje policajca, ispred džamije u gradu Sabangu, saopštio je javni tužilac, a preneo AFP.

Sud u Aćeu, jedinoj indonežanskoj provinciji koja primenjuje striktno šerijatski zakon, proglasio ga je krivim za uzimanje opklada u jednoj kockarskoj igri.

Kazna je trebalo da bude sprovedena prošle sedmice, ali je grupa policajaca intervenisala i odvela kolegu, pre njenog izvršenja.

Incident je, međutim, izazvao gnev javnosti, zbog čega je policija bila primorana da preda osuđenog policajca.

Provincija Aće, koja se nalazi na severozapadnom vrhu indonežanskog arhipelaga, dobila je široku autonomiju prema sporazumu iz 2005, radi okončanja dugogodišnjeg separatističkog konflikta, uključujući pravo primene šerijatskog zakona.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA