Međunarodni džez i bluz festival u Kosovskoj Mitrovici

Festival će otvoriti Silvijan Kortni, jedan od najeminentnijih francuskih džez gitarista u rangu Bireli Lagrena i Silvina Luca. Posle njega nastupiće Big James and Chikago Playboys

  • 0

Jedanaesti međunarodni džez i bluz festival "North sity" biće održan 30. i 31. maja u Domu Kulture "Trepča" u Zvečanu u organizaciji "Unije M - Kosovska Mitrovica".

Festival će početi džem sešnom u klubu "Soho" na kome će lokalni muzičari sa pristiglim gostima najaviti festival dobrom svirkom i napraviti uvertiru za glavni program.

Festival će otvoriti Silvijan Kortni, jedan od najeminentnijih francuskih džez gitarista u rangu Bireli Lagrena i Silvina Luca. Posle njega nastupiće Big James and Chikago Playboys, koji će se publici predstaviti energičnim čikago-bluzom kojim su odneli više od 10 nagrada kritike i prestižnih akademskih ustanova.

Druge večeri nastupa najtraženiji muzičar sa Balkana Vlatko Stefanovski - Trio, kojima će ovo biti drugi nastup na festivalu.

Festival će zatvoriti Bojana Stamenov i njen bend Jam Innovation.

Po zvršetku festivalskog programa druženje se tradicionalno nastavlja do ranih jutarnjih časova, sešnima u klubovima "Dolce Vita" i "Song club".

Živom svirkom u džez kafani "Bašta" Sava Mala, u Beogradu, kvartet Branko Marković promovisaće XI Međunarodni džez i bluz festival "North sity" u Kosovskoj Mitrovici. Festival se održava pod pokroviteljstvom Kancelarije EU na Kosovu, opštine Kosovska Mitrovica, Telekoma Srbije, UNDP, Kancelarije za KiM, Prokredit banke, Jugobanke AD Kosovska Mitrovica i ABC music.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA