UŽASNO: Svaka druga žena izložena torturi!

- Rezultati Centra za socijalni rad ukazuju da je u protekloj godini pružena pomoć za 9.325 žrtava nasilja u porodici, od kojih je 4.838 dece i mladih - rekla je predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost

  • 5

Svaka druga žena u Srbiji trpi neki vid nasilja, a od početka godine do 8. marta, 10 žena je ubio partner. U 2012. godini na taj način je nastradalo čak 28 pripadnica lepšeg pola.

Ove alarmantne podatke u utorak je iznela predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije Stana Božović, upozoravajući da je u protekloj godini pružena pomoć za 9.325 žrtava nasilja u porodici.

Prema njenim rečima, u partnerskim odnosima najčešće se trpi ekonomsko, psihološko i seksualno nasilje.

- Rezultati Centra za socijalni rad ukazuju da je u protekloj godini pružena pomoć za 9.325 žrtava nasilja u porodici, od kojih je 4.838 dece i mladih - rekla je Stana Božović.

Državna sekretarka u Ministarstvu kulture Gordana Predić takođe je rekla da će Savet raditi na tome da pitanje rodne ravnopravnosti bude vidljivije, odnosno da se unapredi svest javnosti o problemu rodne ravnopravnosti i dodala da mediji imaju veliku ulogu u tome.

Vlada Srbije je pripremila i ovih dana će uputiti republičkom parlamentu nacrt zakona konvencije Saveta Evrope o borbi protiv nasilja - KAVIO konvenciju.

- Time će se još više unaprediti zakonodavni sistem i institucije koje su nadležne u sprečavanju nasilja i pružanju pomoći žrtvi - rekla je Stana Božović.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    30. maj 2013 | 07:16

    Mogu samo da kazem da su i zene postale jako bezobrazne i nezadovoljne svojim zivitom i ako imaju sve i niko ih ne dira cak ni ne povisi glas one izigravaju nesto i psihicki muce decu i ostale svojiom histerijom

  • Dragan

    30. maj 2013 | 07:58

    Pa to je normalano kad se sve udaju za kretene i olose koi imaju pare a one vole pare a lakih para nema i onda trpe batine

  • iv

    30. maj 2013 | 01:58

    Bolje bi vam bilo da razmislite malo o ovome umesto sto pricate o gej aktivistima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA