Bojan Pajtić nabavlja lek protiv kancera Bajfordu!

Predsednik Vlade Vojvodine javio se proslavljenom autoru omiljenih dečijih tv serija i ponudio da mu osnovni lek protiv kancera nabavi iz Budimpešte

  • 2

Nakon pisanja medija da autoru dečijih TV serija Timotiju Džonu Bajfordu, koji se bori sa kancerom, nedostaje najvažniji lek, u pomoć mu se javio Bojan Pajtić.

Naime, proslavljeni autor omiljenih dečjih televizijskih serija "Neven", "Poletarac", "Ulica lipa" i druge, već nekoliko dana nema osnovni lek protiv kancera od kojeg boluje “endoksan”, jer u Srbiji taj lek ne može da se kupi.

Blic piše da se Bajfordu, nakon jučerašnjeg apela, javio predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić i ponudio da mu lek nabavi iz Budimpešte.

- Javio mi se iz Novog Sada gospodin Bojan Pajtić, predsednik vojvođanske Vlade, čiji otac može da mi kupi lek u Budimpešti i donese u Beograd. Veoma sam mu zahvalan. Ja već tri dana nemam taj osnovni lek, a me bi valjalo da dugo budem bez njega. Nadam se da ću početkom nedelje da ga dobijem. Kutija sadrži 50 tableta koje se piju jednom dnevno. Očekujem da Vlada u tom periodu od 50 dana reši pitanje nabavke ovog leka - rekao je Bajford za Blic.

On napominje da je još strašnije od njegovog slučaja to što deca sa retkim bolestima takođe trpe nestašicu važnih lekova u Srbiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • h1ghwaymen

    30. maj 2013 | 08:50

    Da, da, super, Pajtic i ekipa prvo skrljaju ovu zemlju, a onda su kao dobrocinitelji... Drugari, da ste radili ista kako treba, ne bi doslo do ovakvih situacija.

  • Ivana

    30. maj 2013 | 12:42

    Sta,sad su ovi iz ds-a krivi i za ovo? Hahaha ajde bre..znaci i za ono sto se desava i sad kad nisu na vlasti su krivi oni?! Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA