Amerika zahteva povlačenje Hezbolaha iz Sirije

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala potvrdio je prošle nedelje da su borci te organizacije aktivno uključeni u borbama oko grada Kusajra na strani snaga sirijskog predsednika Bašara al-Asada

  • 3

Sjedinjene Američke Države zatražile su da se borci Hezbolaha odmah povuku iz Sirije, ocenjujući da njihovo aktivno učešće u sukobima predstavlja "esktremno opasnu eskalaciju".

- Ovo je neprihvatljiva i ekstremno opasna eskalacija. Zahtevamo da Hezbolah odmah povuče svoje borce iz Sirije - rekla je portparolka Stejt departmenta Džen Psaki.

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala potvrdio je prošle nedelje da su borci te organizacije aktivno uključeni u borbama oko grada Kusajra na strani snaga sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Procenjuje se da je Hezbolah poslao najmanje 1.700 boraca u Kusajr kao podršku režimu u napadu na ovaj strateški važan grad. Francuski izvori kažu da se između tri i četiri hiljade boraca Hezbolaha nalazi u Siriji.

Prema procenama Ujedinjenih nacija, od početka sukoba u Siriji u martu 2011. godine, poginulo je više od 90 hiljada ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxxx

    30. maj 2013 | 11:01

    Zamisli amerika zahtjeva, pa zahtjeva pola svijeta da se oni povuku sa tudjih teritorija pa se ne povlače, a tek koga sve salju da se bori protiv asada, da nije žalosno bilo bi smešno

  • hercegov grad

    30. maj 2013 | 13:54

    amerika zahteva a ovamo salje oruzje pobunjenicima!3

  • elvir

    30. maj 2013 | 12:16

    Kad tad propasce ta prokleta amerika. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA