RUSKI MEDIJI: Moskva još nije isporučila oružje Siriji!

Rusija još nije isporučila Siriji rakete zemlja-vazduh S-300, javili su danas ruski mediji, i dodaju da će isporuka biti realizovana tek u drugom tromesečju 2014. godine

  • 5

Rusija još nije isporučila Siriji rakete zemlja-vazduh S-300, javili su danas ruski mediji. Mada je predsednik Sirije Bašar el Asad juče nagovestio da je Sirija od Rusije već dobila rakete, dnevnici "Vedomosti" i "Komersant" su danas, pozivajući se na izvore iz vojno-industrijskog kompleksa, javili da to nije istina - isporuke još nije bilo.

"Vedemosti" navode da nije sigurno da će oružje, čija je vrednost prema ugovoru iz 2010. godine milijarda dolara, uopšte biti isporučeno ove godine.

"Isporuka šest raketa S-300, predviđena ugovorom iz 2010. godine, biće realizovana tek u drugom tromesečju 2014. godine", piše "Komersant".

Izvor "Vedemosti" je kazao i da, uprkos činjenici da ruske vlasti naglašvaju da su spremne da realizuju ugovor iz 2010. godine, nije sigurno da će do isporuke i doći.

Pre četiri dana, EU je ukinula embargo na isporuke oružja Siriji, čime je članicama omogućila da naoružavaju tamošnje pobunjenike koji nastoje da obore Asada i njegovu vladu, kojima je Rusija glavni saveznik.

Ova odluka je uzrokovala bojazan da će na Bliskom istoku doći do trke u naoružavanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    31. maj 2013 | 13:16

    Uvek,pa i danas vas Srbija hrani. A,vojsku i nemate. Suptari vas osvojise i bez rata.

  • crnogorac

    31. maj 2013 | 11:52

    Pogresno si cuo srbine,kazu "tesko tome koga Rusija brani a Srbija hrani" :)

  • Srbin

    31. maj 2013 | 12:32

    Nisi ti Crnogorac,jer su Crnogorci casni ljudi. Ti si Albanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA