PISMO SMRTI ZA OBAMU: Bela kuća dobila kovertu sa ricinom!

Pismo sa pretnjama upućeno američkom predsedniku slično onima koja su poslata gradonačelniku Njujorka i lobiju za kontrolu oružja, prema prvim testovima saržalo je ricin

  • 0

Američke vlasti su presrele preteće pismo upućeno američkom predsedniku Baraku Obami, slično pismima koja su poslata gradonačelniku Njujorka Majklu Blumbergu i lobiju za kontrolu oružja, saopštila je Tajna služba.

Pisma sa otrovnom supstancom ricinom poslata su prošle nedelje Blumbergu i lobiju za kontrolu oružja MAIG (Mayors Against Illegal Guns), koji Blumberg podržava.

Pisma su sadržala anonimne pretnje zbog rasprave o regulativama o vatrenom oružju u SAD i prvi testovi su ukazali na prisustvo ricina.

Zvaničnik Tajne službe je rekao da je pismo poslato u Belu kuću bilo slično, ali nije izneo druge detalje. Bela kuća je pismo predala Združenoj specijalnoj jedinici FBI za terorizam, kazao je neimenovani zvaničnik Tajne službe.

Vlasti su proteklih nedelja presrele nekoliko pisama sa ricinom. Everet Dučke iz Tupela u Misisipiju prošlog meseca je optužen za slanje pisama sa otrovom Obami i drugim zvaničnicima. On se tereti za proizvodnju i posedovanje ricina i pokušaj upotrebe tog otrova kao oružja, navodi američko Ministarstvo pravde.

Vlasti su, takođe, presrele pismo poslato senatoru Rodžeru Vikeru iz Misisipija. Rezultati preliminarnih analiza su pokazali da se u njemu nalazio ricin, prenosi Rojters.

Federalne vlasti su prošle nedelje uhapsile Metjua Rajana Bukea (37) iz države Vašington zbog sumnje da je poslao pismo sa ricinom američkom okružnom sudiji u Spokejnu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA