Ukida se roming u Evropskoj uniji?

Potpredsednica Evropske komisije Neli Krus rekla je da sa naplatom rominga treba prekinuti već od 2014. godine

  • 1

Potpredsednica Evropske komisije Neli Krus pozvala je Evropski parlament da primora operatere mobilne telefonije da prestanu da naplaćuju roming u okviru članica Unije.

Obraćajući se poslanicima u Evropskom parlamentu, Krus je rekla da bi sa tom praksom trebalo prekinuti već od 2014. godine.

Evropska komisija ranije je kritikovala operatere mobilne telefonije u EU zbog visokih cena rominga za međunarodne pozive, a takođe je postavljen i maksimalni limit koliko operateri mogu da naplate korisnicima za protok interneta u romingu.

Krus kaže da je sledeći korak ukidanje naplaćivanja prenosa podataka po roming cenama, jer je EU jedinstveno tržište, te stoga nema razloga da se između članica naplaćuju cene kao da je reč o drugim državama.

To će značajno smanjiti troškove građanima, ali i zaradu mobilnim operaterima.

(Telegraf.rs / Beta, AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    31. maj 2013 | 11:05

    Za to vreme u Srbiji tri operatera postignu dogovor i niko ih ne kontroliše. Te kompanije su veoma društveno odgovorne sa novcem "otetim" od svojih korisnika. I da li neko zna kolike su marze na njihove usluge?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA