TOMIN SAVETNIK: Milanski edikt nas manje košta od "antisrpskih filmova"!

Proslava Milanskog edikta košta nas manje nego jedan "običan srpski antisrpski film", kazao je danas na konferenciji za novinare Radoslav Pavlović, savetnik za kulturu predsednika Srbije

  • 1

Proslava Milanskog edikta košta nas manje nego jedan "običan srpski antisrpski film", kazao je danas na konferenciji za novinare Radoslav Pavlović, savetnik za kulturu predsednika Srbije.

Pavlović je zaključio da će svih devet događaja državne proslave Milanskog edikta koštati manje nego jedan običan srpski antisrpski film, prenosi Tanjug.

Premijera muzičko-scenskog spektakla Aleksandra Sanje Ilića pod nazivom "Constantinus Magnus" održaće se 3. juna na Letnjoj pozornici Niške tvrđave pred 2.600 posetilaca. To je ujedno bio i povod današnje konferencije za novinare, na kojoj se Pavlović, programski rukovodilac projekta i savetnik za kulturu predsednika Srbije, osvrnuo i na sporni budžet proslave 1.700 godina od Milanskog edikta.

Predstavljajući četvrti program u okviru projekta "Milanski edikt 313-2013, Srbija", Pavlović je izjavio da je za scenski spektakl "Constantinus Magnus" Sanje Ilića država izdvojila 14 miliona i 400 hiljada dinara dok je Turska, kao domaćin premijere u Nišu, učestvovala sa dva miliona i 800 hiljada dinara. On je ocenio da to nije mnogo novca jer će se državi vratiti 40 procenata od tog novca kroz porez.

On je dodao da je reč o muzici visokog kvaliteta koja se ljudima u projektu dopala pre osam meseci i da su učinili sve što je bilo moguće da se ovaj projekat održi.

(Telegraf.rs / Tanjug, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA