Hrvati: Nije Tuđman jedini agresor u BiH, šta je s Miloševićem?

U Hrvatskoj ne jenjava bes zbog prvostepene presude Haškog tribunala šestorici lidera Herceg-Bosne. "Jutarnji list" piše da je ovaj sud utvrdio da je samo Franjo Tuđman predvodio zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini, a da nijedne takve presude za BiH nema na srpskoj strani

  • 7

U Hrvatskoj ne jenjava bes zbog prvostepene presude Haškog tribunala šestorici lidera Herceg-Bosne.

"Jutarnji list" piše da je ovaj sud utvrdio da je samo Franjo Tuđman predvodio zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini, a da nijedne takve presude za BiH nema na srpskoj strani. Hrvatski dnevnik se pita "kako je moguće da Hag prozove samo hrvatskog predsednika, a ne Slobodana Miloševića koji je predvodio agresiju i na Hrvatsku i na BiH".

- Haško tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miloševića, a ne protiv hrvatskog predsednika, međutim - presude nema jer je pre nje umro. Optužili su više Srba u BiH za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu na čelu sa Miloševićem, Vojskom Jugoslavije i njenim generalima: tu su Karadžić i Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i drugi. Međutim, niko za to dosad nije osuđen. Teoretski još ima šanse, jer suđenja Mladiću i Karadžiću još nisu gotova. Moguće je, ali malo verovatno - piše u članku ovog lista.

Razlog za pesimizam "Jutarnji" nalazi u dosadašnjim presudama Haškog tribunala.

- Osudio bi Srbe iz BiH za zločinački poduhvat, ali lokalni, čisto bosanski. Sa Hrvatima je drugačije. Stvar je u tome što Karadžić nije bio Boban, niti je Mladić bio kao neki zapovednik HVO-a. Niti je Milošević bio Tuđman - stoji u tekstu.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjo

    3. jun 2013 | 12:10

    Najbolje receno za hrvate: "Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato sto se nicega ne boje vec zato sto se nicega ne stide".

  • Marina Marković

    3. jun 2013 | 11:21

    Ma sta hocete bre iskompleksirane duse vise...srbi su podobijali 1000godina ukupno tog Haga a vi? Ispalo je da su srbi sami sebe proterivali i ubijali na teritoriji Hrvatske..Ako iko treba da je u zatvoru to su Gotovina i onaj drugi smrad,pa su ih oslobodili...Red je da se puste i neki srbi a ne samo srbi da se zatvaraju kao da smo sami protiv sebe vodili rat...Ajde bre muka mi je vise od vas,ubijali ste i klali na svakom koraku a svi ste na slobodi...Tisina bre !!!

  • Nenad

    3. jun 2013 | 11:45

    Da li je jedini ili ne,nije toliko bitno. Bitno je da i sami Hrvati priznaju da je ucestvovao u agresiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA