Najviše muljaju pekare i mesare

Kada se utvrdi nepravilnost u poslovanju, sledi novčana kazna, a ukoliko se prekršaj ponovi, izriče se zabrana obavljanja delatnosti od sedam dana

  • 1

Kontrolom evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, koju je posladnjeg dana maja sprovela Poreska uprava, nepravilnosti su utvrđene u 60 odsto kontrolisanih objekata.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Poreske uprave, kontrolom je obuhvaćeno 250 objekata, pri čemu su nepravilnosti utvrđene u 150 objekata (pekare i mesare), što predstavlja 60 odsto ukupnog broja kontrolisanih objekata.

Protiv poreskih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti i s tim u vezi utvrdiće se odgovarajuća novčana kazna.

Ukoliko se u narednoj kontroli kod istog poreskog obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, biće izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od sedam dana.

Poreska uprava će i u narednom periodu vršiti kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    3. jun 2013 | 11:19

    Cuj pekare a ordinacije pa piljare sto prodaju voce i zdravu hranu kikad ne daju fiskal itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA