Divlji konji na Vlasini na udaru vukova! (VIDEO)

Čopor od desetak vukova već rastrgao dva konja, lovci iz Surdulice spremni da krenu u potragu za konjima kako bi im dostavili hranu

  • 0

Oko 90 divljih konja na Vlasini iznemogli su od gladi, ugroženi i jedva preživljavaju jer ih čopori vukova stalno napadaju, a njihov beg onemogućava veliki sneg!

Predsednik lovačkog udruženja "Vrla" iz Surdulice Dragan Kostadinović kaže da je čopor od desetak vukova već rastrgao dva konja i da je pokušao da prekolje jedno ždrebe.

- Situacija je alarmantna! Naši lovci su našli u snegu leševe dva konja i jedno promrzlo ždrebe koje se nekako izvuklo iz čeljusti vuka, ali strahujemo da je šteta daleko veća -  ističe Kostadinović.

Prema njegovim rečima, divlji koji nemaju čime da se hrane jer je rastinje zatrpano, a ne mogu da beže od vukova zbog snega, čija debljina dostiže 40 centimetara. Divlji konji na Vlasini kreću se oko sela Božica, koje je udaljeno tridesetak kilometara od Surdulice prema Bosilegradu.

Ranije su se kretali u jednoj grupi, a sada su razbijeni u nekoliko grupa i raštrakani na površini do desetak hiljada hektara. O njima se ranije brinuo jedan meštanin tog sela, ali se on odselio u Beograd.

Kostadinović kaže da su lovci iz Surdulice spremni da krenu u potragu za konjima kako bi im dostavili hranu, ali da je to udruženje siromašno jer se izdržava od skromnih članarina.

- Naši lovci će danima dežurati na Vlasini, samo nam je potrebna veća količina hrane, pa zato molim sve ljude koji vole životinje da pomognu - apeluje predsednik lovačkog udruženja.

Kostadinović dodaje da zainteresovani donatori mogu da se jave na broj telefona: 064/6668 869 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA