Mladić (20) prva žrtva protesta u Turskoj!

Mehmet Ajvalitas poginuo je kada je taksi uleteo u grupu demonstranata, a u incidentu je povređeno četvoro ljudi, od kojih jedan teško

  • 0

Mladić star 20 godina poginuo je kada je taksi uleteo u grupu demonstranata na putu u Istanbulu za vreme antivladinih protesta, saopštilo je danas udruženje turskih lekara TBB, navodeći da je to prvi registrovan smrtni slučaj vezan za demonstracije.

Član uprave udruženje TBB Husein Demirduzen je rekao da je poginuo Mehmet Ajvalitas i da je u incidentu povređeno četvoro ljudi, jedan teško.

Protesti su počeli prošle sedmice zbog planova vlasti da renoviraju centralni istanbulski trg Taksim i obližnji park Gezi, ali su se nakon preterano oštre intervencije policije proširili na druga mesta i pretvorili u najveće antivladine demonstracije u zemlji u poslednjih nekoliko godina.

Nakon novih protesta i sukoba policije i antivladinih demonstranata tokom noći u većim turskim gradovima, policija je ranije danas u Ankari ponovo upotrebila suzavac.

Svedoci navode da je policija ispalila suzavac kada je oko 1.000 demonstranata, uglavnom mladih ljudi, krenulo ka kordonu na centralnom trgu Kizilaj, uzvikujući "Tajipe, podnesi ostavku", javio je Rojters.

Demonstranti su i prethodnih dana tražili ostavku cele vlade i premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA