Danas presuda Aleksandru Vaviću

Tužilaštvo predložilo da jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz bude osuđen po zakonu za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda Stefanu Gajiću 2005. na Karaburmi

  • 1

Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će danas presudu jednom od vođa navijačke grupe Alkatraz Aleksandru Vaviću (26) povodom optužbi da je u januaru 2005. godine, na Karaburmi, nožem ranio Stefana Gajića.

Tužilaštvo je predložilo da Vavić bude osuđen po zakonu za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda, dok je Vavić tražio oslobađajuću presudu.

Prvom prvostepenom presudom, koja je ukinuta Vavić je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog ranjavanja Gajića. Tokom ponovljenog postupka Gajić nije saslušan, jer se nije odazivao na sudske pozive, a ni policija nije uspela da ga privede.

Sad partizanovac, Vavić je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač Crvene zvezde, ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića, ali i drugih svedoka, navijača Partizana.

Gajić i drugi svedoci u policiji su Vavića prepoznali sa 100 odsto sigurnosti, ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor Partizana, negirali da je on učestvovao u tom incidentu.

Prvi osnovni sud ga je ranije osudio jer je ocenio da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.

Vavić je u februaru prošle godine ranjen u blizini Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar.

Beogradski mediji su tada preneli da policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščišćeni odnosi u poslovima s drogom.

Prema podacima policije, protiv ovog izgrednika podnošeno je više krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K O N S T A N T I N...

    4. jun 2013 | 07:56

    I naravno oslobodjen zbog ne pojavljivanja Stefana Gajica..SRAMOTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA