ČURUG: Park posečen zbog Miroslava Ilića!

Drveće u parku ispred lokalne crkve posečeno da bi se izgradio plato, a meštani misle da je to urađeno zbog koncerta folk pevača

  • 3

Park ispred lokalne crkve u Čurugu posečen je na inicijativu lokalne samouprave, a neki meštani misle da je to urađeno zbog koncerta Miroslava Ilića u tom mestu.

Kako piše portal 021, navodno je planirano da se na mestu na kojem su srušena stabla izgradi plato. Međutim, meštani Čuruga smatraju da je sve to urađeno zbog najavljenog koncerta folk pevača Miroslava Ilića za seosku slavu Spasovdan.

- Park je uspeo da preživi Drugi svetski rat, ali ne i političare iz žabaljske opštine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga behatonom i najavili koncert Miroslava Ilića - rezigniran je jedan Čuružanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić demantuje da su stabla pala zbog Ilićevog koncerta i dodaje da je projekat uređenja platoa pripremljen uz saglasnost opštinske uprave i odeljenja za urbanizam. Božić kaže da je park posečen jer je bio, kako navodi, "ruglo".

- Tu su nekad izviđači, s obzirom na to da je Čurug poznat i po njima, svake godine za 1. maj sadili pokoje drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park - kaže Božić za 021.

Pre odluke o rušenju nije bilo javne rasprave, međutim Božić tvrdi da to i "nije obavezno budući da su meštani demokratski izabrali svoje predstavnike u opštinskoj vlasti".

Prema njegovim rečima, za ovaj posao nije bio neophodan paraf Zavoda za zaštitu prirode jer se porušena stabla ne nalaze na listi zaštićenih vrsta.

(Telegraf.rs / Izvor: Portal 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zutica

    4. jun 2013 | 10:33

    Neliberalna Demokratija koja je svedena na "izborizam"...nista demokratsko sem izbora.

  • Zigmund

    4. jun 2013 | 10:22

    Sramota!Tako je to kad stoka slusa ove i gleda farmu!

  • Brat najveci

    4. jun 2013 | 12:02

    Polomicu case od kristala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA