"Bolji život" na Tačijevoj televiziji? (VIDEO)

Ukoliko sve bude išlo po planu, RTS i RTK bi do kraja godine trebalo da počnu s razmenom dela programa - od informativnog do zabavnog. Poslednju reč, kao i obično, daće političari

  • 7

Drugi kanal Radio-televizije Kosovo, koji je počeo da emituje program na srpskom jeziku, mogao bi od jeseni da ostvari saradnju sa RTS, pišu "Naše novine".

To znači da će dve nacionalne medijske kuće razmenjivati delove programa - od informativnog do kulturnog, pa će se tako neki sadržaji sa RTS možda već naredne godine emitovati na Tačijevoj televiziji, i obrnuto.

Na kosovskoj nacionalnoj televiziji, osim Dnevnika, mogle bi da se prikazuju i serije poput "Boljeg života", "Ranjenog orla" ili "Vrućeg vetra".

Da li će do takve saradnje doći, zavisi isključivo od političkih odnosa između Beograda i Prištine.

- U pitanju je saradnja koja bi se odvijala po principu razmene nekih programa, ali bi o tome odluku trebalo da donese Vlada Srbije jer je RTS javni servis, a ne privatna televizija. Ako bi se donela odluka u korist ove saradnje, nemoguće je da se ostvari pre jeseni ili početka iduće godine - tvrdi izvor lista.

S druge strane, direktor RTK 2 na srpskom jeziku Žarko Joksimović kaže da mogućnost saradnje sa RTS nije medijska, već politička odluka.

- Planiramo da uspostavimo neke kontakte, ali znate da je to više tema za političare nego za nas iz medija. Dok se ne uspostave neki opipljivi kontakti između Beograda i Prištine, ne verujem da će do saradnje sa RTS doći. Međutim, mi smo otvoreni za saradnju jer ljudi u Beogradu malo znaju šta se dešava u Prištini ili Peći, dok se na Kosovu više zna šta se dešava u Briselu nego u Beogradu - kaže Joksimović i dodaje da su o saradnji već pričali s nekim srpskim televizijama.

Zasad su, kako navodi, razgovarali s televizijom iz Novog Sada i Prvom televizijom.

- Naš budžet na mesečnom nivou iznosi oko 80.000 evra, što je otprilike cena koju kablovski operatori u Srbiji naplaćuju mesečno da bi vas pustili u etar. Ako nam se bude povećao budžet, mogli bismo i da razmišljamo o širenju u tom pravcu - završava priču Joksimović.

Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS, nije bio dostupan za komentar na tu temu.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    4. jun 2013 | 10:57

    Ako odgledaju "Bolji život orla mog ranjenog rođaka sa sela" onda će staviti još jednu granicu.

  • mac

    4. jun 2013 | 11:15

    Džaba pobegli oni iz Srbije, Srbija iz njih nije! :)

  • giga

    4. jun 2013 | 10:45

    "Nismo" priznali Kosovo jok jok haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA