Ženama u Njujorku dozvoljen toples!

- U slučaju da pokazivanje grudi izazove veliku pažnju, policajci su dužni da rasteraju gužvu - navodi se u noti čiji je sadržaj objavljen u "Njujork tajmsu"

  • 0

Vlasti Njujorka nedavno su podsetile policiju da tokom toplih dana žene imaju pravo da, baš kao i muškarci, skinu gornji deo odeće.

U dopisu poslatom svim policijskim stanicama u gradu, vlasti Njujorka podsećaju pripadnike snaga reda da šetnja golih prsa ne predstavlja nikav prekršaj ne samo za muškarce već i za žene.

Policajci ne treba da kažnjavaju niti privode dame koje će ovog leta šetati nage do struka, već da im priteknu u pomoć ukoliko je to potrebno, ističe se u dopisu.

- U slučaju da pokazivanje grudi izazove veliku pažnju, policajci su dužni da rasteraju gužvu - navodi se u noti čiji je sadržaj objavljen u "Njujork tajmsu".

U Njujorku je još 1992. donet zakon kojim je ženama dopušteno da hodaju u toplesu u slučaju velikih vrućina. Malo ko od građana, ali i policajaca, međutim, zna za njegovo postojanje.

Želeći da žene podseti na to pravo, feministkinja Mojra Džonson prošle godine šetala je naga do pojasa ulicama Njujorka, nailazeći uglavnom na pozitivne reakcije sugrađana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA