Prete smrću Pazarki jer je prešla u pravoslavlje!

Na Fejsbuk profil Dalide (Ive) Bihorac, koja je prešla iz islama u pravoslavlje, dnevno stigne i po stotinu poruka, mahom pretećih i uvredljivih

  • 58

Odluka mlade Novopazarke Dalide Bihorac da pređe iz islama u pravoslavlje i uzme ime Iva Bihorac izazvala je žestoke osude sunarodnika muslimanske veroispovesti, pa čak i pretnje smrću.

Nakon objavljenog članka na portalu Sandžakinfo o prelasku u pravoslavlje Dalide (Ive) Bihorac u novopazarskoj crkvi Svete Petke, kao i fotografije njenog krštenja, koju je objavio sajt Sandžak lajv, došlo je do bure različitih komentara u toj sredini.

Na Ivin Fejsbuk profil dnevno stigne i po stotinu poruka, mahom pretećih i uvredljivih, a njenim privatnim životom i ličnim opredeljenjem bave se čak i ljudi iz Amerike, Australije, Kanade...

- Svako može da veruje u šta hoće, ja sam odabrala da se vratim svojim korenima. Roditelji su me se odrekli jer i oni smatraju ovo pogrešnim, što, naravno, nije, ali mene ne zanima tuđe mišljenje. Ukoliko se budem udavala, naravno da ću se venčati u crkvi i da ću decu vaspitavati po propisima pravoslavlja - rekla je ova Novopazarka za portal Sandžakinfo i navela da se ne plaši pretnji.

Jedan od pravoslavnih sveštenika u Novom Pazaru rekao je da je prelazak u pravoslavlje bila njena odluka i dodao da svako za sebe bira koje će vere i nacionalnosti biti i da niko ne sme, ni po Ustavu Srbije ni po božjim zakonima, da se meša u bilo čije drugo versko opredeljenje.

Ovaj sveštenik rekao je da ga brine, ali ne iznenađuje ovolika verska netrpeljivost i netolerantnost u Novom Pazaru, te je napomenuo da nisu imali ništa protiv kad su neke pravoslavne žene primale islam jer su to smatrali njihovim ličnim odlukama u koje nisu željeli da se mešaju.

(Telegraf.rs / Izvor: Smedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    4. jun 2013 | 15:27

    Vratila se korenima.iskrena dusa okruzena poturicama

  • sofija

    19. januar 2015 | 22:17

    Devojka zna sta radi....

  • Sasa

    4. jun 2013 | 13:40

    Svi ste vi Srbi i pomirite se sa tim. Trenutno ste samo Srbi muslimanske vere. Ako ne želiš da budeš Srbin idi u Tursku i pričaj turski jezik i ostavi srpski tj. srpsko-hrvatski na miru. Bye!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA