Vladika Milutin ugruvan, uskoro napušta bolnicu

Vladika valjevski Milutin, koji je juče doživeo saobraćajnu nesreću, sa odeljenje hirurgije Urgentnog centra u Beogradu biće pušten za nekoliko dana

  • 4

Dvojica valjevskih sveštinaka puštena su na kućno lečenje, dok će vladika valjevski Milutin sa odeljenje hirurgije Urgentnog centra u Beogradu biti pušten za nekoliko dana, saopštila je valjevska eparhija.

Sekretar valjevske eparhije Dejan Tripković kaže da vladika Milutin u saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na auto-putu Beograd-Niš nedaleko od Krnjeva nije zadobio više preloma, kako se pojedini mediji objavili, već je samo ugruvan i ubrzo će biti otpušten iz bolnice.

U trenutku nesreće u eparhijskom automobilu "škoda oktavija" su se nalazili vladika Milutin, koji je bio na mestu suvozača, i još dvojica sveštenika. Za sada nije poznato ko je od njih vozio, a obojica su, nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru u Beogradu, pušteni na kućno lečenje i već su stigli u Valjevo.

- Vladika Milutin je stabilnog zdravstvenog stanja, u udusu je ugruvan i vrlo brzo će se vratiti u Valjevo. U mnogim medijima pojavile su se brojne neistine vezano za sam događaj, koje ne želim da komentarišem. U ovom trenutku, za sve nas, najvažnije je da se vladika Milutin oseća dobro i da nije u životnoj opasnosti - rekao je sekretar valjevske eparihije.

Prema prvim rezultatima istrage, nesreća se dogodila kada je vozač je "škode oktavije” izgubio kontrolu nad automobilom, udario u zaštitnu ogradu autoputa, odbio se i "podvukao" se pod cisternu bugarskih registarskih oznaka. Nesreća se dogodila prilikom povratka vladike Milutina sa liturgije koju je u Nišu sa crkvenim velikodostojnicima služio patrijarh Irinej.

U junu 2006. godine za prvog vladiku novoobrazovane Valjevske eparhije izabran je Milutin Knežević, nekadašnji episkop australijsko-novozelandski. Vladika Milutin je rođen 1950. godine u Mijačima.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA