SUDNJI DAN SE BLIŽI: Presušuju Tigar i Eufrat?!

Prema verovanju muslimana predznak za Sudnji dan jeste prešušivanje reke Eufrat, a slična verovanja pominju se i u drugim religijama

  • 7

Na svetlo dana ponovo su izašli delovi teksta koji je američki "Njujork Tajms" objavio početkom godine o rezultatima istraživanja koje su sproveli NASA i Univerzitet Irvin u Kaliforniji o rečnim sistemima na Srednjem istoku.

- Naučnici su tokom sedmogodišnjeg istraživanja otkrili da su delovi Turske, Sirije, Iraka i Irana izgubili oko 144 kubnih kilometara sveže vode - zaključak je obimnog istraživanja u kojem se još dodaje da je većina gubitaka, nekih 60 odsto,nastala zbog crpljenja vode iz podzemnih rezervoara.

Nameće se pitanje zbog čega je ovaj tekst ponovo pobudio interes javnosti. Naime, reč je o tome da muslimani veruju da je jedan od malih predznaka Sudnjeg dana upravo presušivanje Eufrata, a nešto slično se govori i u drugim religijama.

Na zvaničnoj stranici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini citiraju poznate zbirke hadisa El-Buharija i Muslima.

- Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se reka Eufrat ne povuče i za sobom ostavi brdo zlata zbog koga će se ljudi boriti. Od svake stotine biće ubijeno devedeset i devet ljudi, a svaki će čovek tada govoriti: "Da mi je da budem onaj koji će ostati živ" -  piše na zvaničnoj stranici Rijaseta Islamske zajednice u BIH.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    4. jun 2013 | 18:32

    Pocelo je odavno a kada ce se zavrsiti to niko nezna

  • Boki

    4. jun 2013 | 23:20

    Hvala Bogu mi smo hriscani i naseg Boga podrazumevamo kao jedinog pravog. Kraj sveta ce jednom doci, to je neminovno, ali nas Bog kaze da ga uvek treba ocekivati i ponasati se kao da cemo svakog trenutka pred njim biti. Kad ce biti tacno, nije rekao...

  • Bosnjak

    4. jun 2013 | 20:29

    Drago mi je sto redakcija TF citira hadise koji su u Islamu posle Kur'ana najvazniji.Cudno je to ponekad kako se danasnja nauka podudara sa mnogim stvarima iz knjige stare preko 1400god i saglasna je sa tim ,ponekad se cini da cionisti kad god je nesto vazno na pomolu izadju u javnost sa nekim identicim poidacima kao u Kur'anu.A posebno NASA .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA