MAKAZE RADE DVA PUTA: EPS isključi struju, dužnici se opet nelegalno priključe!

Nalaze se različiti načini neovlašćenog priključenja na mrežu - od postavljanja magneta, priključivanja na tuđe brojilo ili stub, do raznih vrsta prespajanja

  • 6

Otkako je EPS počeo da isključuje struju građanima i privredi koji nisu sklopili reprogram, bez struje je ostalo više od 50.000 dužnika. U nekim slučajeva makaze su radile i po dva puta jer se više od 1.500 dužnika nezakonito ponovo priključilo.

U EPS-u kažu da dužnici nalaze različite načine da se neovlašćeno priključe na mrežu, od postavljanja magneta, priključivanja na tuđe brojilo ili stub, do raznih vrsta prespajanja.

- Distributerske ekipe su suočene sa čestim napadima, ne samo verbalnim, već i fizičkim. Tokom poslednjih godina zabeležen je veći broj brutalnih napada na elektromontere - kažu u tom preduzeću.

U EPS-u napominju da je potrošačima koji su se nezakonito priključili struja ponovo isključena, a protiv njih je pokrenut i krivični postupak.

Regionalne elektrodistribucije su dosad isključile 46.272 domaćinstva i 5.432 preduzeća koja nisu iskoristila mogućnost reprograma.

- Od ukupnog broja isključenih tokom maja, 8.068 dužnika je ponovo priključeno nakon što su se sa elektrodistribucijom dogovorili oko izmirenja duga - dodaju u EPS-u.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunar

    5. jun 2013 | 08:18

    Ne razumem ja ove ljuda.Mi smo budale što plaćamo?Jel ti država izašla u susret?Jeste.Ako si socijalni slučaj,država ti daje nekoliko vrsta popusta,pa čak i besplatne kilovate.Što je uredu i slažem se sa tim da ih treba pomagati.Ali ne razumem firme,i neka fizička lica kako mogu dugovati na stotine hiljade dinara za struju.Ja dobijam opomenu, ako ne uplatim račun od 2500din.Oni pametni ne naprave ugovor da olakšaju sebi plaćanje,već čekaju da ih opominju,isključe sa bronila,pa se ponovo uključe kao to je normalno.E pa nije,i ja kao i drugi izmirujem prvo obaveze pa što ostane raspodelim.Tako da i vi gospodo uplaćujte na vreme pa neće biti isključenja.

  • Neverovatno

    5. jun 2013 | 09:38

    Sta je tu novo? Pored mojih roditelja to covek radi vec 15 godina! A sta je tek sa onima sto su po Senjaku i Dedinju ugradjivali podno grejanje za dvorisne staze?!

  • Milan

    5. jun 2013 | 08:42

    Otpisom "ubitacnih" kamata koje su bile i do 30% na mesecnom nivou 2001 2003 2006....stvorili bi se uslovi da se broj duznika visestruko smanji. EPS bi imao redovnu i tacnu naplatu sadasnje potrosnje i od imaginarnog sadasnjeg zaduzenja bi se oslobodio kao od balasti koja visi nad glavom i koja se nikada nemoze naplatiti. Cedite jos sto se moze iscediti iz suve drenovine, a posle toga krenite rigorozno i protiv magneta i samovlasnog prikljucenja....a kontrolu i zamenu brojila koju vam je zakonodavac propisao uradite i videcete da vam polovina brojila radi na vasu stetu bez magneta i drugih pomagala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA