Vrana teroriše građane Banjaluke!

- Vrana napada čim izađem iz kuće, kao da čeka na krošnji dok ne naiđe žrtva. U letu mi se obruši na glavu, pa me udari kljunom - ispričala je jedna Banjalučanka

  • 1

Stanovnici Srpske ulice u centru Banjaluke već danima žive u strahu, jer ih napada vrana koja vreba sa drveta i obrušava se na njih čim izađu iz kuće.

- Vrana bukvalno napada čim izađem iz kuće, kao da čeka na krošnji dok ne naiđe žrtva. U letu mi se obruši na glavu, pa me udari kljunom toliko jako da osetim užasan bol. To se dešavalo i meni i mom sinu. Ne znam ni sama šta da radim, jer sam tražila da neko izađe na teren, ali se sve svelo na moje pokušaje - rekla je jedna Banjalučanka dnevniku "Nezavisne novine".

Ona je dodala da je zvala komunalnu policiju, ali da su joj u toj službi kazali da ne mogu da joj pomognu.

- U životu nisam mogla da zamislim da iz sopstvene kuće neću smeti da izađem zbog ptice - rekla je Banjalučanka.

Kako navodi banjalučki list, "noćna mora ove žene" i njenih suseda mogla bi da potraje još nedeljama, s obzirom da stručnjaci smatraju da ptica napada zato što je u blizini gnezdo sa mladima, ili jajima, na kojima vrane leže čak 27 dana.

- U blizini mesta gde napada ta vrana nalazi se gnezdo, što vaša čitateljka možda nije videla. Tako da, kada vidi pokret građana u blizini gnezda, vrana se spušta kao lovački avion prema osobi. Bilo je slučajeva da su vrane u Zagrebu povredile ženu - rekao je profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Dragutin Matarugić.

Podsetimo, nedavno su na Novom Beogradu sive vrane napadale ljude po ulicama, parkovima i šetalištima, grebali ih i kljucali po glavi.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    5. jun 2013 | 12:18

    Teniski reket resava sve problem ove vrste..... :) Govori tiho i nosi reket sa sobom :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA