Sve više Hrvata podržava HDZ, pada podrška Milanoviću!

Vladajućoj Socijaldemokratskoj partiji u poslednjih godinu dana beleži konstantan pad, dok podrška građana Hrvatske HDZ-u iz dana u dan raste

  • 4

Iako vladajuća Socijaldemokratska partija (SDP) i dalje ima najveću podršku u Hrvatskoj, ona je u postepenom padu i sada iznosi 23,9 odsto, dok podrška Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) raste, pokazuju rezultati novog redovnog mesečnog istraživanja javnog mnjenja CRO Demoskopa koji je sprovela agencija Promocija Plus.

Iako SDP u poslednjih godinu dana beleži konstantni pad, on i dalje ima izraženu prednost u odnosu na HDZ, koji ima 20,8 odsto podrške.

Slede Hrvatski laburisti s podrškom od 8,8 odsto, a nakon njih i Hrvatska narodna stranka kojoj podrška građana ponovo raste pa sada iznosi 4,2 odato. Predsednik Josipović, s podrškom 41,3 odsto ispitanika (prošli mesec 43,9), najpozitivniji je političar u zemlji čime se nastavlja njegova dominacija na lestvici odabira najpozitivnijeg hrvatskog političara, a koja traje od početka njegovog mandata.

Drugo mesto na ovoj lestvici zauzima ministar finansija Slavko Linić (5,7 odsto), što je vidljiv rast izbora u odnosu na prošlomesečnih 2,4 procenta. Drugi po popularnosti političar je ministar finansija Slavko Linić s 5,7 odsto podrške.

Premijer i šef SDP-a Zoran Milanović je na šestom, a predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko na osmom mestu liste pozitivnih političara.

S druge strane, Karamarko je ubedljivo prvi na čelu liste negativnih političara, a tu je poziciju učvrstio rastom na 30,5 odsto prema majskih 29,6 odsto.

Zoran Milanović na drugom je mestu s vidljivijim porastom izbora za najnegativnijeg hrvatskog političara, koji sada iznosi 19 odsto prema 16,4 odsto u maju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yugo

    5. jun 2013 | 19:08

    Nisu ustase nikad ni napustale ideologiju HDZ-a!

  • Mario

    6. jun 2013 | 00:04

    Zasto bi je napustili,mi imamo nasu a vi vasu i sta je tu cudno??svak drzi do svoga i to triba postivat

  • Andreas

    6. jun 2013 | 12:44

    Bravo Mario...ja ko Crnogorac volim i cuvam svoje ali se ne bunim i ne ljutim sto drugi svoje gledaju...vazno je da smo ljudi i da se postujemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA