Poslušajte hrvatsku gej himnu! (VIDEO)

- Kad šetamo ulicom ti i ja, gledaju nas uvek djeca sva, za njih smo uvek pedera dva i niko nas ne voli - ovo su prvi stihovi pesme posvećene LGBT populaciji poznate filmske kritičarke

  • 5

Hrvatska filmska kritičarka Mimi Simić, gostujuću u emisiji "Nedjeljom u 2", otpevala je pesmu koja podržava prava homoseksualaca, a voditelj Aleksandar Stanković zapevao je zajedno sa njom.

"Kad šetamo ulicom ti i ja, gledaju nas uvek djeca sva, za njih smo uvek pedera dva i niko nas ne voli", prvi su stihovi pesme posvećene gej populaciji ove poznate filmske kritičarke, pisca i LGBT aktivistkinje.

U nastavku pesme ona navodi da su pripadnici ove zajednice prezreni u društvu zbog svog opredeljenja, kao i da bi trebalo da se udruženim snagama bore za svoja prava.

- Homoseksualci budimo svi, i u vama, dobri ljudi, neka se želja probudi - navodi se u refrenu kritičarke koja je dobila nagradu "Vladimir Vuković" za tekstove objavljene u Hrvatskom filmskom ljetopisu.

Simićeva, koja je široj javnosti poznata i kao saradnica Feral Tribuna i veliki borac za LGBT prava, u pesmi je navela da su u restoranima i kafićima, takođe, izloženi osudi.

- Od svud klevete, sa svih strana, najdraže voće nam je, kažu, banana, ovako više ne može - pevala je Simićeva, kada joj se i Stanković pridružio pokušavajući da isprati reči i ritam.

U Hrvatskoj je nastup Mimi Simić u emisiji "Nedjeljom u 2" naišao na različite reakcije: dok su je jedni nazivali zatucanom muškaračom, drugi su zdušno pozdravljali njen nastup, a Stankoviću su upućene reči hvale zbog poštovanja koje joj je ukazao, kao i zbog podrške u pevanju.

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA