JANUKOVIČ: Zainteresovani smo za Železaru Smederevo

- Konačnu odluku o stupanju u strateško partnerstvo donećemo nakon procene eksperata - rekao je ukrajinski predsednik

  • 1

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič izjavio je da je njegova zemlja zainteresovana za Železaru Smederevo, ali da će konačnu odluku o stupanju u strateško partnerstvo doneti nakon procene eksperata.

On je naveo da su u Ukrajini zainteresovani "da kao strateški partneri imaju kontrolni paket akcija ili da se ujedine sa predstavnicima Srbije kako bi se to preduzeće podiglo na noge".

Ukrajina, dodao je, ima sve sirovine neophodne Železari, ali 800.000 tona čelika godišnje, koje se tamo mogu proizvesti, "nije velika svota" jer, kako je objasnio, u njegovoj zemlji se godišnje proizvede 35 miliona tona čelika.

- Tih 800.000 tona, s našeg gledišta, nije mnogo, ali mora se raditi na modernizaciji te fabrike i neophodno je razviti savremenu tehnologiju, a za to su potrebne investicije. Mi znamo kako se to radi, imamo ogromno iskustvo, kao i neophodne sirovine da bismo obezbedili da fabrika radi - kazao je Janukovič.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da je pokretanje Železare za Srbiju veoma važno jer je ona "žila kucavica Srbije", i dodao da je ona predmet razgovora svih državnih funkcionera gde god da se nalaze.

- Sve dok se ne pronađe partner i dok Železara ne krene, Srbija neće moći da računa da je sve što je potrebno građanima promenila - rekao je Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA