Optuženi Albanci u slučaju Klečka oslobođeni iz kućnog pritvora!

Desetoro osumnjičenih u predmetu "Klečka" oslobođeno je iz kućnog pritvora odlukom mešovitog sudskog veća Euleksovih i kosovskih sudija, ali su dužni da se svakodnevno javljaju stanici policije i ne smeju da napuštaju Kosovo

  • 2

Odlukom mešovitog sudskog veća Euleksovih i kosovskih sudija je danas desetoro osumnjičenih u predmetu "Klečka" oslobođeno iz kućnog pritvora.

Od trenutka oslobađanja do kraja glavnog pretresa, optuženi su dužni da se svakodnevno javljaju stanici policije i ne smeju da napuštaju Kosovo, a njihovi pasoši su i dalje oduzeti.

"Sudsko veće je odlučilo da meru kućnog pritvora zameni merom javljanja stanici policije jer je u ranijim presudama Apelacionog suda navedeno da je mera kućnog pritvora uglavnom potrebna da bi se otklonio rizik od ometanja svedoka",  kaže se u Euleksovom saopštenju, i dodaje da je poslednji svedok tužilaštva "predočio dokaze tokom glavnog pretresa održanog 5. 6. 2013. godine."

Glavni pretres u ovom postupku nastaviće se 3. jula, kada će optuženi početi sa iznošenjem odbrane. Mešovito sudsko veće obrazlaže ovakvu presudu Kosovskim zakonom o krivičnom postupku koji predviđa.

Osumnjičeni u slučaju "Klečka" optuženi su u više tačaka optužnice za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika izvršenih od početka 1999. do sredine juna 1999. godine protiv srpskih i albanskih civila, kao i protiv zarobljenih pripadnika srpske vojske i policajaca, pritvorenih u improvizovanom pritvorskom centru Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koji sa nalazio u selu Klečka.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. jun 2013 | 16:50

    Још једна у низу фарси, чију исход нам је добро познат. Као и сви злочину над Србима и овај ће проћи без санкција

  • Aleksandar KM

    6. jun 2013 | 20:09

    Sta li ce na ovo da izjavi nas,VICpremijer?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA