SUBOTICA POD VODOM: Centar grada poplavljen! (FOTO) (VIDEO)

Usled obilnih pljuskova koji su zadesili Suboticu došlo je do poplava kao i neminovnog kolapsa u saobraćaju

  • 5

Nešto nakon 14 časova, posle dvadesetominutnih padavina jačeg intenziteta, u više delova Subotice došlo je do manjih ili većih poplava, kao i neminovni kolaps saobraćaja na najprometnijim ulicama u užem i širem delu grada.

Negde pred početak ovog kratkotrajnog pljuska, desila se lakša saobraćajna nezgoda između dva vozila kod Majšanskog mosta, pa je u ulici Jovana Mikića (od grada prema Majšanskom mostu) već tada došlo do otežanog funkcionisanja saobraćaja, a desetak minuta kasnije i već opisano stanje i problemi na više lokacija.

Radnici JKP "Čistoća i zelenilo" i JKP "Vodovod i kanalizacija" vrlo brzo izašli su na kritične tačke u gradu kako bi otklonili posledice nevremena.

Najveći problemi bili su ispod podvožnjaka kod Nove opštine, gde već tradicionalno posle iole jače kiše, zbog nižeg položaja u odnosu na dva dela grada između kojih je došlo je do nove poplave koja je značajno poremetila i usporila saobraćaj na ovoj deonici, a pogotovo što je saobraćaj sa te deonice preusmeren na obilazne puteve oko Majšanskog puta odnosno podvožnjak kod Pionira koji je takođe bio pod vodom.

Pohvala ide za saobraćajnu policiju i ljude iz JKP "Čistoća i zelenilo" i JKP "Vodovod i kanalizacija" koji su vrlo brzo na ovom delu pokušali da "izvade situaciju" tako što su jedni zaustavili saobraćaj od raskrsnice kod hotela Patrije prema Paliću, odnosno od Palića prema hotelu Patrija i regulisali saobraćaj u skladu sa okolnostima, dok su drugi u skromnoj opremi bili do pojasa u dubokoj vodi i pokušavali da pomognu da se voda brže raziđe.

(Telegraf.rs / Izvor: subotica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    6. jun 2013 | 21:08

    20 godina isti problem, nijedna vlast nije ni prstom mrdnula da to resi.Alo Dulicu negradi se Subotica sedenjem u fotelji ako nisi sposoban ustupi mesto drugom.Dali ce iko da odgovara za ovo. Narod vam placa odrzavanje puteva i infrastrukture a ne da stavljate pare u dzep. Pola grada nema kanalizaciju, makova sedmica ima svakim danom sve vise i vise stanovnika a pliva u sopstvenim go*nima. Dokle?

  • Goran

    6. jun 2013 | 19:38

    Ma jok glupo je da mu pomognete . . .

  • ToXic

    7. jun 2013 | 00:05

    Tako samo vi snimajte telefoncicima sta vas briga sto je covek u nevolji,mozda ima i neko dete u autu ali bitno je da se snimi klipcic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA