Devetoro oslobođeno za paljenje džamije

Kako je rekla zamenica tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića

  • 3

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije, dok je u odnosu na 11 okrivljenih optužnica precizirana.

Kako je rekla zamenica javnog tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića, brat Miloša Radisavljevića Kimija, jednog od vođa "Alkatraza".

U odnosu na ostale okrivljene optužnica je precizirana i oni se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje.

Advokati optuženih tražili su dodatno vreme da se izjasne o optužnici, pa će suđenje biti nastavljeno 3. jula.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine. Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena džamija. U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga.

Optuženi su Stefan Čubrović, Nemanja Stojanović, Nikola Marinković, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Boris Mitrašević, Marko Đorđević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Ljubomir Stanković, Dragan Mijatović, Aleksandar Stević, Adam Nišević, Vojislav Majstorović, Milan Marjanović, Uroš Jonić i Vladan Broćić. Među optuženima su i Miloš Radisavljević Kimi i njegov otac Rade.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beba

    7. jun 2013 | 15:12

    Treba sve da ih pustite.Zapalili ste tolike po Bosni pa nikom ništa

  • Bosnjak

    7. jun 2013 | 19:13

    Zasto li me ne cudi u ovom takstu nista...Srpsko pravosudje mi lici na decije igrice ali vidi to neko odozgore pa im tako i daje...

  • Feki

    7. jun 2013 | 16:21

    Bog ce suditi svima onima koji su palili bogomolje I ubijali vernike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA