BORBA PROTIV TERORIZMA? Kongres odobrio prisluškivanje stranaca

Direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper je insistirao na tome da je praćenje komunikacije stranaca potpuno u skladu sa zakonima i neophodno da bi se otkrile terorističke pretnje

  • 2

Američki predsednik Barak Obama tvrdi da je Kongres odobrio prisluškivanje telefona i nadzor korišćenja interneta za strane državljane.

Obama je, u svom prvom komentaru od kako je afera prisluškivanja dobila publicitet u SAD, rekao da postoje sigurnosni mehanizmi i da niko nije prisluškivao sadržaj razgovora.

Predsednik SAD dodao je da je nadzor interneta usmeren prema stranim državljanima, a ne Amerikancima.

Direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper je insistirao na tome da je praćenje komunikacije stranaca, ali i Amerikanaca, u okviru programa Prizma bilo potpuno u skladu sa zakonima i neophodno da bi se otkrile terorističke pretnje.

U američku javnostu su dospeli veoma osetljivi, tajni dokumenti, na osnovu kojih se saznalo za program prisluškivanja telefona i praćenja internet aktivnosti.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž strahuje za osobu koja je odala podatak da američka vlada ima pristup serverima giganata kao što su Majkrosoft, Epl i Fejsbuk.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sava

    7. jun 2013 | 22:53

    Pa koliko vidim svi ovi koi su izveli terorizam u Americi su imali Americki pasos ,a pogotovo oni dogagaji u skoli i bioskopu.

  • alhemicar

    7. jun 2013 | 23:51

    a do sada kao nisu............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA