Sve više đaka opredeljuje se za veronauku!

- Imamo više od 50 odsto đaka koji pohađaju pravoslavnu veronauku, ali treba imati u vidu da nisu svi Beograđani srpskog pravoslavnog porekla - kaže episkoh hvostanski Atanasije

  • 13

Sve je više đaka koji se opredeljuju za veronauku, rekao je danas episkop hvostanski Atanasije Rakita dodajući da veronauka osposobljava čoveka da pravilno iskoristi sva stečena znanja.

- Imamo više od 50 odsto đaka koji pohađaju pravoslavnu veronauku, ali treba imati u vidu da nisu svi Beograđani srpskog pravoslavnog porekla - rekao je vladika na skupu veroučitelja Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, koja ima oko 220 osnovnih i srednjih škola i 270 veroučitelja.

Navodeći da veroučitelje te arhiepiskopije predvodi od uvođenja veronauke 2001. godine, on je rekao da veroučitelji spadaju u najobrazovaniji kadar, da su dobro prihvaćeni u svojim školama i od Ministarstva prosvete, kao i da su cenjeni od svojih kolega.

Prema njegovim rečima, veroučitelji spajaju dva obrazovna sistema - crkveni i državni i predstavljaju specifičnu organizaciju koja "spaja i harmonizuje društvo".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    8. jun 2013 | 14:07

    Neznam koji ce to roditelji p[repustiti djecu ovim pedofilima ,e ovi ce ih bas naucit puno o vjeri.

  • Krsto

    8. jun 2013 | 15:15

    Boli me uvo za veru i naciju. Sve je to laž. Bolje ljude obrazujte da rade i stiču kako bi podizali decu i porodicu. Neće ti vera nahraniti decu. Mrš popovi lopovi.

  • ученик

    8. jun 2013 | 17:06

    Веронаука је добар предмет. Много лепог сам научио о нашој вери и Цркви.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA