Novinar Ivan Radulović dobitnik nagrade "Milan Pantić"

Dopisnik "Novosti" iz Kosovske Mitrovice ovogodišnji je laureat nagrade ustanovljene u znak sećanja na jagodinskog dopisnika koji je mučki ubijen 2001. godine

  • 0

Jednoglasnom odlukom petočlanog žirija nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" dodeljena je novinaru Ivanu Raduloviću, dopisniku "Novosti" iz Kosovske Mitrovice.

U obrazloženju žirija, koji su sačinjavali predstavnici UNS, NUNS, "Večernjih novosti", jagodinskog "Novog puta" i Književnog kluba "Đura Jakšić" u Jagodini, navedeno je da je Radulović "pokazao izuzetnu hrabrost, upornost i visoku profesionalnost u izveštavanju sa Kosova i Metohije, posebno sa severa pokrajine".

Radulović koji je dobitnik više nagrada i priznanja u izjavi za Telegraf rekao je da je ova nagrada stigla neočekivano.

- Naravno da mi ova nagrada prija i obrazloženje koje svakako laska, ali ona bi se mogla dodeliti svakom novinaru sa terena – rekao je skromno Radulović i dodao "na žalost naš rad diktiraju okolnosti, koji mnogo vedrije i vrednije teme sa naših prostora stavljaju u drugi plan".

Ivan Radulović sa suprugom i dva sina Danilo (4) i Vuk (2) živi u severnom delu Kosovske Mitrovice. Svedok je i izveštač svih dogadjaja na KiM posebno sa severa pokrajine.

Nagrada "Milan Pantić" je ustanovljena u znak sećanja na ovog hrabrog dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine, koji je mučki ubijen 11. juna 2001. god ispred svog stana. Nadležni organi do dana današnjeg nisu otkrili okolnosti i počinioce ubistva Milana Pantića.

Raduloviću će nagrada biti uručena u utorak, 11. juna, na dvanaestogodišnjicu ubistva Milana Pantića u Gradskoj biblioteci u Jagodini.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA