"Ravna Gora" od 17. novembra na RTS-u (VIDEO)

U prvom bloku biće prikazano deset epizoda, koje su snimane u Beogradu, Vršcu, na Tari i u Pančevu. Lik Josipa Broza Tita tumači Dragan Bjelogrlić

  • 14

Prvi serijal dramske triologije "1941-1945. godine" - serija "Ravna Gora", autora Radoša Bajića, biće emitovana od 17. novembra na Prvom programu RTS-a.

Kako javlja RTS, snjimanje devete epizode završeno je u Vršcu, a ekipi se priključio i Drug Tito, odnosno Dragan Bjelogrlić, koji tumači lik Broza.

- Tito je velika istorijska ličnost, verovatno najveći i najcenjeniji državnik, koji je rođen na ovim prostorima. Za razliku od mnogih junaka u ovom serijalu, on je jedini kojeg se većina nas seća. Kontroverzna ličnost, puna mističnosti u svakom slučaju velika inspiracija, obaveza i za mene predstavlja veliku čast što igram takvog čoveka - kaže Bjelogrlić.

Posle Vršca, ekipa nastavlja snimanje na Tari, u Beogradu, Pančevu. Poslednja klapa trebalo bi da padne sredinom avgusta.

- Moram da kažem da se trudimo da budemo istiniti i tačni. Ulažemo ogromne napore da pre svega dočaramo epohu, jedno sudbinsko vreme za srpski narod. Imamo veliku energiju, entuzijazam, jedan zanos našeg glumačkg potencijala - ističe autor serije Radoš Bajić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjo

    9. jun 2013 | 23:18

    Svaka cast, jedva cekam.Toliko bogatu istoriju imamo, sa toliko velikih i casnih vojskovodja i umova a nama se plasiraju turske i spanske serije!Nadam se da ce ovo postati trend...

  • Милош

    9. jun 2013 | 23:41

    Спремте се спремте четници !!!

  • József Fehér

    10. jun 2013 | 02:59

    Najzad nešto naše! Nadam se da će ova serija dati podstrek za još više sličnih filmova. Domaći filmovi su oduvek bili najbolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA