Sirijci bi u Srbiju skriveni u vagonu

Carinici su u poslednja tri dana na železničkoj stanici Preševo i graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj ilegalnog ulaska u Srbiju 10 stranih državljana

  • 0

Zajedničkom akcijom carinika i policije na železničkoj stanici Preševo proteklog petka sprečen je pokušaj šest državljana Sirije da ilegalno pređu državnu granicu u vagonu teretnog voza, koji je u Srbiju ulazio iz pravca Makedonije.

Ilegalni imigranti bili su sakriveni u vagonu natovarenom kamionskom poluprikolicom, austrijskih registarskih oznaka, kojom su prevoženi aluminijumski profili u Austriju.

Carinici su i u subotu, na graničnom prelazu Gradina, uspeli da otkriju i spreče ilegalni prelazak granice još četvorice stranih državljana.

Imigranti su otkriveni na ulazu u Srbiju, skeniranjem turskog kamiona koji je prevozio nameštaj na relaciji Turska-Francuska. Na snimku koji je prikazao skener uočeno je da se u zadnjem delu tovarnog prostora kriju četiri osobe.

Svi otkriveni ilegalni emigranti, kao i vozač turskog kamiona, predati su u dalju nadležnost policiji.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA