TABAKOVIĆ: MMF i Fiskalni savet oborili dinar

Guverner NBS tvrdi su MMF i Fiskalni savet doprineli da "plašljivi kapital" odleprša iz Srbije

  • 6

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković ocenila je danas da su do slabljenja dinara dovele loše ocene Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Fiskalnog saveta o stanju državnog budžeta Srbije.

Tabaković je, posle potpisivanja sporazuma o saradnji NBS i Privredne komore Srbije (PKS) rekla novinarima u Beogradu da je to izazvalo povlačenje investitora.

- Oscilacija kursa i slabljenje dinara za tri odsto posledice su izdavanja "zdravstvenog kartona" MMF-a koji je izneo ni malo vedre ocene o budžetskom deficitu. Ocene Fiskalnog saveta koji je objavio da je Srbija pred bankrotom doprinele su da "plašljivi kapital" odleprša iz Srbije. Sve što najavljuje umanjenje kreditnog rejtinga, doprineće da vruć kapital ode iz Srbije i to je izazvalo pojačan pritisak na kurs - istakla je Jorgovanka Tabaković.

Ona je naglasila da Vlada treba da što pre iznese usaglašene mere za smanjenje budžetskog deficita što ne mogu biti mere koje su najlakše za primenu.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    10. jun 2013 | 16:10

    Uvek je neko drugi kriv,a sto nemate pojma?

  • Zigmund

    10. jun 2013 | 16:19

    Radikalko jedna i neznalico!

  • стрептомицин

    10. jun 2013 | 19:41

    Ни једна једина држава није изашла из кризе док су спровођене "препоруке" ММФ-а. Ова пљачкашка организација није за добробит народа већ за стварање профита отимачином.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA