IRAK: U seriji napada 60 mrtvih

U seriji napada koji traju od sinoć u Iraku ubijeno je ukupno 60 ljudi, a danas ih je stradalo 29 u bombaškom napadu

  • 0

Najmanje 29 ljudi poginulo je danas, a nekoliko desetina je ranjeno u eksploziji nekoliko automobila-bombi u iračkom gradu Mosulu.

Bombaški napadi u Mosulu počeli su sinoć, a nastavili su se danas tako da je ukupan broj poginulih u dva dana dostigao 60. Agencija AP ocenjuje da bi novi talas nasilja mogao da podstakne rasplamsavanje međunacionalnog sukoba između dve muslimanske sekte - šiita i sunita.

Prvi napad danas dogodio se kada je vozač samoubica uleteo automobilom u policijski punkt. U tom napadu ubijeno je sedmoro policajca i jedan civil.

U iračkoj provinciji Dijala eksplodirala su tri automobila-bombe na pijaci u gradu Džidaidat al-Šat. U eksplozijama je poginulo 15, a povređeno 46 soba. Bezbednosne snage su ubrzo potom zatvorile puteve koje povezuju Bakubu i Bagdad.

U gradu Tuz Kormatu, poginulo je troje ljudi, a ranjeno 22, kada je automobil eksplodirao u blizini jedne male pijace. Prema podacima UN, najmanje 1.045 iračkih civila i pripadnika bezbednosnih snaga poginulo je u maju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA