AFERA AZOTARA: Uhapšeno 10 osoba zbog prevara sa đubrivom

Zloupotrebama prilikom prodaje regresiranog i neregresiranog đubriva država oštećena za više od 141 milion dinara, a "Azotara" za 206 miliona dinara

  • 1

Pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije priveli su 10 osoba osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje regresiranog i neregresiranog đubriva "Azotare Pančevo".

Privedeni su Anita Matić, vlasnica "Anita Matić PR, Agencija za kompjutersku obradu podataka i trgovinu na veliko Info-servis", zatim Vidoje Tomić, Radoslav Stojanović, vlasnik "Blistal" doo iz Novog Sada i Goran Čolaković, vlasnik d. o. o. "Mašinoremont" iz Sente.

Među privedenima su i Čedo Brborić, direktor d. o. o. "Kalidus trejd" iz Beograda, Branko Jelić, vlasnik AD "Podunavlje" iz Beočina, Brankica Bilić, vlasnica d. o. o. "Spinel" iz Novi Sada i Dragan Šuka, ovlašćeno lice d. o. o. "Dis-progres" iz Beograda.

Privedeni su i Predrag Vujačić, lice ovlašćeno za zastupanje preduzeća "Orea" doo iz Vrbasa i Sreta Miletić, vlasnik "Makota" d. o. o. iz Čuruga.

Kako saznaje RTS, sumnja se da je firmama koje po Uredbi nisu imale pravo na regresirano mineralno đubrivo isporučeno gotovo 17 hiljada tona robe, pri čemu je država oštećena za više od 141 milion dinara.

Takođe, privedeni se sumnjiče i da su uzeli četiri hiljade tona neregresiranog đubriva koje nisu platili, tako da je "Azotara" u tom poslu oštećena za gotovo 206 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA