VUČIĆ: Do kraja godine 10.000 "500L" u Rusiji

- Tu kvotu smatramo samo početkom, i nadamo se da ćemo je povećati - rekao je vicepremijer

  • 3

"Fijat automobili Srbija" će do kraja godine izvesti u Rusiju prvi kontigent od 10.000 novih modela "fijata 500L", proizvedenih u fabrici u Kragujevcu, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

- Tu kvotu smatramo samo početkom, i nadamo se da ćemo je povećati - rekao je Vučić u intervjuu za italijansku novinsku agenciju Ansa, pred posetu Italiji, ističući značajne prednosti izvoza u Rusiju, zahvaljujući sporazumu o slobodnoj trgovini između Beograda i Moskve.

Vućić, koji će se sutra u Rimu sastati sa italijanskim premijerom Enrikom Letom, ministrom odbrane Mariom Maurom, kao i sa italijanskim investitorima, podsetio je da se "500L", pored Evrope i Rusije, izvozi i u SAD, gde je ovih dana isporučen prvi kontigent automobila.

Vučić je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog nedavnog incidenta u fabrici u Kragujevcu, kada su, kako navodi italijanska agencija, radnici fabrike, nezadovoljni uslovima rada, platama i ukidanjem pauze za pušenje, šrafcigerima oštetili više od 30 novih vozila.

- Realnost je da u Srbiji mora više da se radi. Stidim se toga što se desilo u Kragujevcu - rekao je Vučić, dodajući da Srbi treba da nauče da kod kuće rade isto kao što rade kada odu u inostranstvo.

Vučić je napomenuo da je, zahvaljujući "Fijatu" i drugim italijanskim malim i velikim kompanijama, kao što su "Beneton", "Kalcedonija" i "Geoks", izvoz Srbije u Italiju premašio izvoz u Nemačku.

- Očekujemo da će značajan broj italijanskih preduzeća koja sada posluju u drugim zemljama doći u Srbiju. Pružamo stabilne i primamljive uslove, počevši sa jednostavnijom birokratskom procedurom i bržim izdavanjem potrebnih dozvola - poručio je vicepremijer, dodajući da ne očekuje da će pogoršanje ekonomske krize uticati na italijanske investicije u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loner

    11. jun 2013 | 21:56

    Efikasnost na radnim mestima je veca nego u inostranstvu-na primeru bilo kog radnog mesta mi radimo brzo da bi imali pauzu,dok u inostranstvu nemaju pauzu nikako ali zato na finjaka ''dave'' posao,taktiziraju-zadat posao razvlace na celu smenu da ne bi morali dodatno da rade,a mi cemo da radimo i vise od normativa al' daj pauzu rodjace!

  • toni

    12. jun 2013 | 01:18

    Ko kaze da se u inostranstvu radi vise? Jer si ti Vucicu ikad bio i radio u inostranstvu? Ja radim u inostranstvu i mogu ti reci da sa 15 iskustva kod kuce da domaci radnici rade vise i nemaju tolike pauze i placeni prekovremeni rad, postovanje i ljudski idnos od rukovodeceg kadra. Problem je sto nase gazda jos misle da su radnici robovi.

  • Veteran

    12. jun 2013 | 01:24

    Samo neka otvataju fabrike ali i plata neka bude veca od minimalca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA