25 miliona evra za slobodu Miškovića?

Miškovićev advokat Zdenko Tomanović nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, kao ni eventualni iznos jemstva. Prema dosadašnjem iskustvu, iznos jemstva u zamenu za odbranu sa slobode može da ide do cifre za koju se u optužnici tereti osumnjičeni

  • 5

Odbrana Miroslava Miškovića predložiće Specijalnom sudu u Beogradu da pusti vlasnika Delta holdinga da se brani sa slobode uz jemstvo, saznaje "Danas" nezvanično.

Jemstvo bi moglo da iznosi i 25 miliona evra, tvrde izvori lista "Danas". Miškovićev advokat Zdenko Tomanović nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, kao ni eventualni iznos jemstva.

U Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija potvrđeno je da je Mišković u ponedeljak uveče prebačen na Vojnomedicinsku akademiju zbog problema sa srčanim pritiskom. Njemu je urađen test opterećenja srca, takozvani holter, i očekivalo se da nalazi sa VMA budu dostavljeni zatvorskim vlastima. Mišković je vraćen u pritvor beogradskog Centralnog zatvora, a da li će u njemu i ostati, zavisiće od mišljenja lekara.

Kao i u slučaju bilo kog pritvorenika, navode izvori "Danasa", ukoliko je medicinski nalaz takav da zahteva bolničko lečenje, Mišković će biti prebačen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Takođe, postoji mogućnost i da Miškovića u pritvoru posećuje i leči lekar po njegovom izboru.

Prema dosadašnjem iskustvu, iznos jemstva u zamenu za odbranu sa slobode može da ide do cifre za koju se u optužnici tereti osumnjičeni. Prema optužnici koja je stupila na snagu 7. juna, prilikom izlaska Miroslava Miškovića iz vlasništva PZP Niš, njegovom preduzeću i preduzeću njegovog Marka pribavljena je nezakonita korist u iznosu od 2,3 milijarde dinara i 217.064 evra.

Izbegli su i plaćanje poreza od oko 320 miliona dinara, a stekli su i zgradu u Takovskoj 6, ranije u vlasništvu PZP Niš, procenjenu na 3,8 miliona evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunar

    11. jun 2013 | 21:50

    Pa to je njemu ko nama 2500 dinara.

  • vlada

    11. jun 2013 | 21:45

    Treba miskovicu oduzetu svu imovinu. Odakle mu milijarda i nesto. Kako je to steko??? Sve mu oduzeti i njemu i velji ilicu i ostalim lopovima

  • Marko

    11. jun 2013 | 23:23

    Nista to njemu nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA