Keljmendiju produžen pritvor

Naseru Keljmendiju je pritvor produžen na zahtev tužioca Euleksa iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, koja vodi predmet, izjavio je za Radio slobodna Evropa portparol Euleksa Bljerim Krasnići

  • 0

Na zahtev tužioca Euleksa, Osnovni sud u Prištini produžio za tri meseca pritvor narko-bosu Naseru Keljmendiju.

Osnovni sud u Prištini produžio je za još tri meseca pritvor Naseru Keljmendiju, za koga se sumnja da je jedan od narkobosova u regionu.

Keljmendiju je pritvor produžen na zahtev tužioca Euleksa iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, koji vodi predmet, izjavio je za Radio Slobodna Evropa portparol Euleksa Bljerim Krasnići.

Prema njegovim rečima, o eventualnom izručenju Keljmendija Bosni i Hercegovini ne može odlučiti Euleks već Ministarstvo pravde Kosova.

Kosovska policija uhapsila je Nasera Keljmendija početkom maja u Prištini, na osnovu Interpolove crvene poternice, koju je raspisala BiH.

Sud BiH je u septembru prošle godine raspisao tu poternicu pošto je Agencija za istrage i zaštitu BiH u akciji "Lutka" došla do materijalnih dokaza u vezi sa nekoliko ubistava, pljački i slučajeva organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca i zloupotreba službenog položaja.

Keljmendi je neposredno pre ove akcije pobegao iz BiH.

Kosovska policija je Keljmedija pustila posle 48 sati policijskog zadržavanja, ali ga je odmah nakon toga odmah uhapsila Euleks policija, na osnovu naloga koji je izdao tužilac Euleksa iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA